Alergenii respiratorii te fac sa stranuti, sa iti lacrimeze ochii sau pot fi resposabili pentru reactii mai violente si mai greu de tolerat, cum ar fi diareea ori crampele abdominale. Iti recomandam sa faci un test de analize mediclae care sa iti arate tipul de alergeni la care esti vulnerabil si sa te protejezi astfel de reactii alergice.
Cei mai multi oameni asociaza alergenii respiratorii cu polenul si considera, in mod nejustificat, ca daca vor evita sa iasa afara cand nivelul de polenul prezent in aer se afla la un nivel crescut, vor fi scutiti de orice fel de neplaceri. Lucruile nu sunt atat de simple, pentru ca alergenii repiratori se gasesc nu doar in polen, cat si in praf, in anumite legume sau in parul animalelor de companie.
Parul de animale poate dauna grav sanatatii
Te numeri printre persoanele care au in casa un animal de companie, cum ar fi un caine, o pisica sau poate un hamster ori un iepure? Dincolo de dragalasenie aferenta, ar trebui sa stii ca exista si cativa factori de risc pe care niciun doctor responsabil nu ii va ignora. Parul de animale poate cauza reactii alergice greu de gestionat, care variaza in intensitate, de la o simpla durere de cap, pana la o criza acuta de tuse, de stranut sau de crampe abdominale.
Animalele de companie pot fi, asadar, in mod inconstient, responsabile pentru diverse tipuri de reactii alergice, care variaza de la cele mai simple, pana la reactii cu adeverat dureroase si dificil de tratat. Chiar daca iubesti animalele si iti doresti o pisica, un caine, un iepure sau un porcusor de guineea, iti recomandam sa te asiguri mai intai ca esti imun la reactiile adverse pe care le poti intalni.
Fungii si acarienii, printre alergenii respiratori
Printre factorii alergeni care sunt depistati in urma analizelor medicale incluse in pachetul alergeni respiratori se numara si diversele tipuri de ciuperci, cum ar fi penicilium notatum sau cladosporium herbarum sau acarienii.
Acarienii, microorganisme care se hranesc cu sebumul si cu particule minuscule de piele, s-ar parea ca se afla in fiecare locuinta si ca prefera cu predilectie chipul uman si asternurile oamenilor drept habitat. Oricat am incerca sa scapam de ei, cercetatorii sunt sceptici si spun ca acest lucru tine de domeniul utopic.
In schimb, putem elimina influenta acarienilor si putem afla daca suntem alergici la acest microorganisme, doar cu ajutorul unui pachet de analize medicale.
Autor: Alexandra Grigore