Calitatea vieţii unui individ este suma echilibrului emoţional, psihic dar şi a sănătăţii trupului.
De cele mai multe ori, oamenii sunt obişnuiţi cu durerea fizică iar soluţia pentru curmarea ei este simplă: merg la medic. Dar ce facem şi cum reacţionăm la durerea sufletească? Ce facem când avem răni, când avem tristeţi sau dezamăgiri? La fel de simplu ar trebui să fie şi în toate aceste situaţii. Mergem la psiholog şi facem psihoterapie. Trebuie să subliniem încă de la început că psihoterapeutul este acest specialist care ne ajutăm nu doar să eliminăm sau să diminuăm ceea ce ne apasă în clipa în care intrăm în cabinet, ci este specialistul la care ar trebui să mergem mai ales când ne este bine. Psihoterapia ne ajutăm să dăm celor din jur tot ceea ce avem mai bun şi să fim în armonie cu noi dar şi cu societatea în care ne trăim.
De aceea, indiferent de vârsta pe care o avem, de stadiul dezvoltării personalităţii, de mediul în care ne-am născut sau am crescut, toţi suntem supuşi experimentării continue. Unele situaţii sunt plăcute, posibil comune, sau repetitive, altele sunt neplăcute, dureroase. În orice categorie le-am aşeza, fac parte din experienţa, îşi pun amprenta asupra noastră.
Psihoterapia este acea fină şi echilibrată călătorie, mereu în doi, care va conduce la clarificarea situaţiilor, la înţelegerea şi acceptarea propriei persoane şi a lumii din jur.
De exemplu, În Centrul Medical Polimed, psihoterapeuţii noştri au certificări multiple. De exemplu, Psihoterapia Experienţială a Unificării este o metodă holistică, centrată pe dezvoltarea personală. Procesul autoschimbării se realizează prin multiple metode cum ar fi exerciţiului provocator şi meditaţiei creatoare. Obiectivul terapiei experienţiale este deblocarea şi activarea resurselor personale, urmărind principii de susţinere în spectrul scenariului de viaţă, cel al cerşterii nivelului de autonomizare, respectiv maturizarea afectivă, al creşterii capacităţii de a face faţă stresului cotidian, al creşterii stimei de sine.